Vakum Makinesi Nedir – Vakum Makinesi Tavsiye
Vakum Makinesi Nedir
Vakum makinesi nedir sorusu son zamanların sıkça sorulan soruları arasında yer almayı başarmaktadır. Vakum makinesi nedir? Vakum kelimesi Latince’den gelir. Boşluk anlamına gelen “vakuus” (vakum) kelimesinden türemiştir. Dünyada “vakum” denilince akla ilk gelen şey vakumlama veya vakumlama olsa da, benim ülkemde vakum kelimesi ilk olarak vakumlu ambalajlamayı düşündü. Günümüzde vakum işlemi havayı ortamdan, yerden, yüzeyden veya ambalajdan çıkarmak için kullanılmaktadır. 1940 yılında, Karl Bosch bu prensibin ürün paketlemesine uygulanmasında başı çekti. Kısacası, bu, nefes alamayan bir torbadan oksijen ve diğer hava bileşenlerini emmek için bir yöntemdir. Burada poşet içerisinde oluşan negatif basınç nedeniyle içerisinde hava kalmamakta ve poşetin yapısına göre içerisindeki ürünün şeklini almaktadır.
Vakum Makine Çeşitleri
Vakum makinesi çeşitleri firma ve şirketleri göre farklılık göstermektedir. Bunun sebebi ise her firmanın kendine özel üretmiş olduğu vakum makinesi icadından dolayı bilinmektedir. Bununla beraber çeşit çeşit üretilen vakum makineleri hızlı bir şekilde piyasaya sürüldükten sonra satışları da oldukça hızlı gerçekleşmektedir. Çünkü vakum makinesi hemen hemen her alanda lazım olan bir makinedir. Ev tipi vakum makinesi, elektrikli vakum makinesi, sanayi tipi vakum makinesi gibi bir sürü çeşitleri de bulunmaktadır.
Vakum Paketleme
Vakum paketleme denilince akla gelen vakum paketleme makineleri olarak da bilinmektedir. Vakum makinelerinin önemini tam olarak kavrayabilmek için kısaca paketleme ve paketleme geçmişimizi tanıtmak gerekir. Ambalaj tarihine baktığımızda, atalarımızın ürünleri depolamak için saklama kapları yapmak için doğal malzemeler (toprak, ahşap, taş, deri gibi) kullandığını görebiliriz. Bu malzemelerden yapılan saklama kapları ile sadece ürünü korumakla kalmaz, aynı zamanda bir yerden bir yere nakliye sırasında zarar görmesini de önlemeye çalışırlar. Ambalajın şekli, daha sonra icat edilen cam, kağıt ve metal paketleme yöntemlerinden tamamen farklıdır. Paketleme sisteminde kullanılan son ürün plastiktir. 20. yüzyılın ortalarından itibaren plastik ambalaj sistemlerinin yaygınlaşması ile dünya yepyeni bir alana girmiştir. Gelişen dünyamızda ambalaj ve ambalajlı ürün sayısı her geçen gün artmaktadır. Gıdalardan tekstile, endüstriyel ürünlerden hammaddelere neredeyse tüm ürünler paketlenmelidir.
No Comments