Gıda Paketleme Nedir ? – Gıda Paketleme Nasıl Yapılır ?

Gıda Paketleme Nedir
Doğru ve sağlıklı paketleme uygulamasını seçmek için, ambalajın genel işlevlerini ve ambalajını anlamak gerekir. Vücudun korunması: Şu anda temel amaç, paketlenmiş gıdanın dış etkenlerden korunmasıdır. Bu önlemler arasında darbe koruması, basınç koruması, sıcaklık ve iklim koşullarına direnç ve bakteri ve küflenmeye karşı koruma yer alır. Vakumlu paketleme de bunlardan biri arasında yer almaktadır. Fonksiyonlar da dahil olarak bilinir. Bir bariyer oluşturun: oksijen, su, buhar, toz vb. Etkiden korunmak için bir bariyer görevi görmek, ambalajlamanın temel ilkelerinden biridir. Bazı paketler, raf ömrünü uzatmak ve “kontrol edilebilir bir atmosfer” oluşturmak için oksijen emiciler veya kurutucular içerebilir. Bir araya getirmek: Genel uygulama, gıda nakliyesini kolaylaştırmak için küçük paketleri büyük paketler halinde birleştirmektir. Benzer şekilde sıvı, toz ve granül gıdaların tüketim için birleştirilmesi gerekir.
Ambalaj Paketleme Ve Satış
Bilgi aktarımında ise ambalaj, gıdanın tüketim şeklini, nakliye koşullarını, geri dönüşüm standartlarını, üretimini, son kullanma tarihini ve içeriğini gösterecektir. Piyasadaki yiyecekler söz konusu olduğunda, bu bilgilerin çoğu paramparça oluyor. Bu tür bilgileri içermeyen yiyecekler yenmemelidir. Pazarlama konusunda ise pek çok üretici, ürünlerini hedef kitlesine ulaştırmak için rakiplerinden farklı ambalaj tasarımlarını benimsemeye ve marka ile özdeşleşmeye başlar. Bu noktada markanın daha çevreci bir tavır alması için daha bilinçli ve etkileyici bir satın alma politikası izlenebilir.
Gıda Paket Güvenliği
Güvenlik denilince ise nakliye ve garanti süresi boyunca oluşabilecek tüm sorunlar için riskleri azaltabilecek en büyük faktör ambalajlamadır. Ürünün herhangi bir şekilde açılıp açılmadığına bakılmaksızın, üretim ve tedarik zincirinin orijinalliği, orijinallik güvencesi ve izlenebilirliği ambalajı üzerinden takip edilebilmektedir. Modern tesislerde üretilen birçok paket, üretim sürecini gösteren barkodlar veya hırsızlık önleyici çipleri gibi işlevler içerir. Bunlara sahip değilseniz, ürünün orijinalliğinden şüphe duyuyorsanız, markanın müşteri hizmetleri departmanından barkodu kontrol edebilirsiniz. Servis kontrolünde ise Gıdanın besin ve enerji değerinin kontrol edilebilmesi için yenen kısım hakkında bilgi verilmesi gerekir. Ambalajı sayesinde ürün ağırlığı, ebadı ve parça adedi açısından bir standarda ulaşabilir.

No Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir